Aktuellt

World Dog Show 2010

2010-06-28

 

När vi åkte från WDS - 08 i Stockholm så bestämde vi att Herning 2010 - Here we come!

Mycket riktigt så samtalade vi ihop oss, och planeringen började för avresa.

Jag och Viktoria packade in damer och hundar i varsinn bil och började vår resa tidigt den 26 juni.

Destination ....... - WDS - 10 i Herning!

Samanlagt var vi 6 damer och 8 hundar som skulle campera ihop i närmare tre dagar. Och vilka dagar sen!!!

 

Vi hade hyrt två rum i en lite by på norra Jylland som hette Roslev. Därifrån hade vi ca en timmes bilfärd till Herning. Helt okay!!

 

På morgonen hade alla fjärilar samlats i var och ens magar, och det blev si så där med frukosten. alla ville komma iväg till utställningen.

 

19 354 hundar var anmälda. 60 korthåriga kanintaxar och 87 dvärgar. Detta ska bli kul, tänkte jag. Vart står mina hundar i denna konkurransen! Det skulle jag snart få veta.

 

Frodo var först in i vår ring, tillsammans med 7 andra championhanar, då en inte kom. Eftersom vår domare, Per Iversen skulle hinna med 153 hundar under dagen, så fick man verkligen förvalta tiden man fick, i ringen, väl.

Frodo fick Excellent och slutade som 4:a i championklass, och slog då ut 2 st ryska champions och 1 dansk. Detta var mycket bättre än vi väntat.

 

Fiffi fick däremot vänta till att nöta mattan i ringen till sista hund. Hon fick också Excellent i "grund bedömning" och blev därmed World Veteran Winner -10. Men tyvärr tyckte inte domaren att hon kunde möta upp de yngre hundarna, så något BIR blev det inte. Men vi är mycket nöjda ändå. Det är alltid roligt att se domarens min när han frågar efter åldern. - 11 år, det var minsann inte dåligt, tyckte domaren Per Iversen.

 

Men dagen var ju inte slut med det. Fiffi skulle ju in i den STOOORRA ringen och tävla om dagens bästa veteran.

 

Och det må jag säga - Vilken kick man fick när man kom in i den. Lampor som lyser på en, musik som spelar, en som ropar: - Smooth-haired Rabbit Dachshund!

 

Då inser man att alla tittar på Fiffi och mig!

 

Häftig känsla!

Domaren var från Argentina och hette Miguel Angel Martinez. Han hade ganska så många veteraner att välja mellan, ca 30 - 35 st. Vi hade väl inga större förhoppningar att gå vidare. Som den lilla människa man är. Men han började att plocka ut hundar till sin "semi final" när han plötsligt pekade på mig och sen in i mitten på ringen....!

Fiffi var uttagen till semi final!! Då började mitt hjärta att hoppa och leva rövare i bröstet på mig.

 

Där stod jag och Fiffi, en av åtta tävlande!

 

Svetten började att rinna, då det var mycket varmt i ringen av alla strålkastare. Domaren samlade oss alla och ville se hundarna igen. Först runt tillsammans och sen fram och tillbaka. Fiffi som hela tiden hade gett allt, börjad att bli varm och trött. Jag fick närmare dra henne den sista biten tillbaka. 

 

Då endast fyra placeras fick vi tyvärr tacka för oss. Men ett ärevarv fick vi ändå göra, vi som inte blev placerade.

Vår tävlingsdag var därmed till ända.

 

Mycket, mycket nöjda med vår dag, packade vi ihop våra grejer och åkte tillbaka till vandrarhemmet i Roslev. Där blev det ett firande under kvällen tillsammans med våra härliga väninnor.

 

Tillsammans skrapade vi ihop sex Excellent av åtta hundar: 1 vinnartitel, 1 cert, 1 reservcert, 3 stycken fjärde placeringar i klassen, 1 Very good och 1 good.

 

Jag tror att de flesta var väldigt nöjda när vi, efter två och ett halvt dygn i Danmark och väldigt trötta, körde av båten i Göteborg. 

Jag vill tacka alla med resenärer för en trevlig och rolig weekend och resa: Gunilla, Ewa, Viktoria, Lotta och Lena.

Grattis till:

Nubia's Cert och Danska & Nord Championat

Sally's fjärde placering i Junkl av 13 st

Zuki's reserv cert och andra placering i Brukskl av 10 st

Peppzi's fjärde placering i Junkl av 17 st

Grattis även till Sessan som också fick Excellent, men tyvärr inte kunde hävda sig i konkurransen.

EN DAG ATT MINNAS!